Pouzdřanský kopec, na starých mapách nazývaný německy „Hutberg“, česky „Klobouková hora“, vévodí jihozápadnímu okraji Hustopečské pahorkatiny.
Na jeho úbočí se na jaře stříbřitě leskne záplava kavylových trávníků, typických pro Pouzdřanskou step, vyhlášenou i díky nim národní přírodní památkou.
V oblasti Pouzdřanské stepi se vinná réva pěstuje už více než 700 let. Přímo zde, na jižním svahu s výhledem na Pálavu, na viniční trati Stará hora, se nachází naše vinice. Vinařství Pod stepí klade při pěstování velký význam na polohu vinice a její terroir.
Základem kvality našich vín je samotná práce s vinnou révou na vinici. Snažíme se vinice a hrozny pěstovat šetrně a v souladu s přírodou.
Množství postřiků redukujeme na minimum, snažíme se používat postřiky přírodní.
Všechny práce s révou probíhají ručně.
Po ručním sběru přichází šetrné zpracovaní a případná macerace. Fermentace a zrání vín probíhá v nerezových nádobách, kde vína zrají po dobu šesti měsíců na jemných kalech. Výsledná vína jsou aromatická, svěží a s příjemnou chutí. Hodí se k jakékoliv příležitosti.
Hibernal 2020
2020, alk.: 11,0%, 0,75 l, Moravské zemské víno
Bílé víno z vinařství Pod stepí
Polosladké, Zbytkový cukr: 42 g/l
Kyseliny: 7,3 g/l
Hibernal 2021
2021, alk.: 11,5%, 0,75 l, Moravské zemské víno
Bílé víno z vinařství Pod stepí
Polosladké, Zbytkový cukr: 32 g/l
Kyseliny: 9,5 g/l
Cuvée bílé 2020
Muškát moravský & Müller Thurgau
2020, alk.: 12,0 %, 0,75 l, Moravské zemské víno
Bílé víno z vinařství Pod stepí
Suché, Zbytkový cukr: 2,8 g/l
Kyseliny: 6,6 g/l
Cuvée bílé 2021
Muškát moravský & Müller Thurgau
2021, alk.: 10,5 %, 0,75 l, Moravské zemské víno
Bílé víno z vinařství Pod stepí
Polosuché, Zbytkový cukr: 10,2 g/l
Kyseliny: 7,5 g/l
Cuvée rosé 2020
André & Svatovavřinecké
2020, alk.: 11,0 %, 0,75 l, Moravské zemské víno
Růžové víno z vinařství Pod stepí
Suché, Zbytkový cukr: 5,1 g/l
Kyseliny: 7,0 g/l
Cuvée rosé 2021
André & Svatovavřinecké
2021, alk.: 10,5 %, 0,75 l, Moravské zemské víno
Růžové víno z vinařství Pod stepí
Polosladké, Zbytkový cukr: 19,2 g/l
Kyseliny: 8,3 g/l